Archive for the ‘Rittet’ Category.

Video fra følgebilen

Espen hadde med seg sitt GoPro videokamera som vi monterte på dashbordet i følgebilen og teipet fast slik at det alltid filmet rett fremover. Planen var å ha det på hele døgnet under rittet, men det tok kvelden pga. varmen i ørkenen og fikk litt lite kjærlighet (strøm) på slutten da USB-ladingen var litt ustabil. Det mangler derfor noen deler av turen, men resten har blitt en ganske kul film. Under får dere RAAM på 4,5 minutter eller 13,5 minutter. Den første tredelen av rittet hadde ikke følgebilen lov til å ligge direkte bak på dagtid, derfor blir det endel kjør-stopp-kjør-stopp på bilen i den perioden. Etterhvert får den ligge rett bak og da blir det mer synlig syklist.

Presseomtale

Det har vært litt omtale av syklingen min i media i Norge både før og etter rittet:

NRK Sørlandssendingen (de intervjuet meg til radioen direkte mens jeg ennå lå i senga i USA)

Dagens Næringsliv etter

Dagens Næringsliv før

Fædrelandsvennen

I tillegg hadde Fædrelandsvennen to helsider i papiravisen før rittet startet med bilder og omtale

Bilder fra turen

Her er noen utvalgte bilder fra turen:

Suksess!

Lykkelig syklist

Lykkelig syklist

Hei alle sammen.

Nå er jeg endelig tilbake i Norge og har blitt kvitt den verste jetlagen. Det har vært fantastisk å se hvor mange kommentarer som har kommet fra kjente og ukjente underveis i rittet og den enorme støtten som jeg har fått på veien. Dessverre har jeg ikke hatt flere anledninger til å lese og skrive selv, men det har vært en stor inspirasjon å vite at så mange har fulgt med på hva som har skjedd.Takk for støtten, alle sammen!

Selve rittet gikk overraskende bra, mye pga. godt vær og bra vind. At fullførerprosenten var på godt over 50%, i motsetning til tidligere år, tyder på at mange har hatt bedre forhold enn normalt. Jeg unngikk heldigvis skader og smerter og de gnagsårene jeg hadde ble aldri store nok til å være problematiske. Mange hadde nakkeproblemer med dertil «smarte» løsninger (som å flette teip inn i håret for å teipe hodet fast til ryggen), men også det slapp jeg unna.

Når det gjelder kjedsomhet, så var helt klart den verste delen av rittet å være alene på sykkelen 17 timer i døgnet uten annet selskap enn vind og asfalt. De få mulighetene jeg hadde til å sykle ved siden av en annen syklist var kjærkomne avvekslinger. Ikke dermed sagt at rittet var så lett at det ble kjedelig, slik det kanskje kunne leses ut fra DN-artikkelen. :)

Nå skal jeg sortere minner, bilder, filmer og suvenirer og se om jeg klarer å få laget et album til bloggen. Takk for at dere fulgte med!

Klare til avreise

I morgen tidlig kl. 0630 drar vi fra Kristiansand og Stavanger. Vi treffes i Amsterdam og flyr til Los Angeles sammen. Ankomst er samme dag kl. 11 lokal tid (kl. 20 norsk tid).

Deretter bærer det ut for å hente leiebiler, gjøre innkjøp og gjøre oss klare til å kjøre til Oceanside med fulle biler.

Neste oppdatering er fra USA!