To uker hardtrening over

Nedfarten mot San Nicolas; Tejde i bakgrunnen

Nedfarten mot San Nicolas; Tejde i bakgrunnen

Dette var siste dagen på Gran Canaria for denne gangen og etter 14 dager, 79 timer og 1821 km er det på tide å pakke sakene og reise hjem. Den første uken vår var lang (40 timer) og moderat hard, med noen lange turer ispedd en god del intervaller. Vi fikk blant annet en kjempebra tur rundt øya (190 km) med mye bakker, mye motvind og en kjempekul hjemtur i medvind på motorveien i 45 km/t.

Denne siste uken har blitt endel hardere, selv om den er én dag kortere. På mandag kjørte vi bakkeintervaller, og på tirsdag fikk jeg følge med noen tyskere og sveitsere som kjørte som noen villmenn i fjellene. Det som skulle være en rolig dag ble i praksis en 6,5 timer lang intervalløkt med noen av de hardeste (og raskeste) klatringene jeg har gjort på øya noensinne.

Jeg ødela hvilen på onsdag med et voldsomt tempokjør, mens torsdag smalt til med tempointervaller og fartslek hjem til Maspalomas.  Fredag var en bakkete hviledag med tunge bein og lørdag, den aller siste sykledagen, bød på makstest opp bakken til Soria og ny personlig rekord på 19:29 mellom mine målepunkter. Nå er jeg bare 50% tregere enn Frederik Willman, som visstnok har «svippet opp på 13:32″.

Etter to uker skal det bli godt å komme hjem til samboer og avslapping i Norge. Jeg har møtt mange flotte folk her nede — takk til alle for interessen for RAAM-deltagelsen min! — og ser frem til hva som skjer videre i år. Det skal hvertfall ikke stå på formen nå!

Legg igjen en kommentar