RAAM – Styrkeprøven gange 9 gange 3

Jeg satt og kikket på høydeprofilen til RAAM for noen dager siden for å gjøre meg opp noen tanker om fremdrift og taktikk i de forskjelige delene av løypa.  Bakkene i Rocky Mountains vil gjøre dagsetappene kortere enn gjennomsnittet på 400 km, noe som må tas igjen på de flate etappene i Midtvesten.

Mens jeg kikket på høydeprofilen, slo det meg at jeg har sett denne profilen før. Ikke bare sett, men syklet og faktisk så kjenner jeg den veldig godt. Alt fra de slake stigningene, de lange flatene i midten, humpene mot slutten — alt virket kjent og kjært. Det var da jeg la profilene oppå hverandre og så at RAAM egentlig er Styrkeprøven. Rocky Mountains er litt mer humpete på toppen i forhold til Dovrefjell, men ellers er veien fra Trondheim til Oslo et RAAM i miniatyr. Selv den lille humpen i starten er med!

RAAM = Styrkeprøven

RAAM = Styrkeprøven

RAAM er 4800 km og den høyeste toppen i Rocky Mountains er over 3000 moh. Til sammenligning stiller Styrkeprøven med 540 km og 1000 moh, relativt pysete i sammenhengen. RAAM er 9 ganger lengre og den høyeste toppen 3 ganger høyere. Det er utklassing, men likevel ser profilen så kjent ut. Merkelig nok gir det meg litt ro.

Legg igjen en kommentar