Direktesendingen er så godt som klar

Xperia Arc med RAAM-applikasjonen i gang

Xperia Arc med RAAM-applikasjonen i gang

Arrangøren av RAAM gir muligheten til å følge med hvordan rytterne gjør det «live», men det betyr at du får se oppdateringer på nett hver gang rytterne passerer en kontrollstasjon. Det er 54 kontrollstasjoner på veien, så i snitt får publikum oppdateringer hver fjerde til femte time.

Det er ikke så veldig ofte, så derfor har jeg laget en egen løsning for direktesending. Enkelte sykkelsensorer og pulsbelter bruker en åpent tilgjengelig måte sende signaler på, og Sony Ericsson har som første mobiltelefonprodusent inkludert mulighet for å motta slike signaler som standard i sine telefoner. Første telefon som kommer med dette er Xperia Arc (X10-serien får en oppgradering i løpet av våren/sommeren som muliggjør det samme der) og jeg har kjøpt en slik for å benytte muligheten for å motta signalene og sende dem videre til webserveren min i Stavanger.

Takket være de vennlige folkene hos Wahoo Fitness, som lager programvare for iPhone (og snart også Android), har jeg fått mye ferdigskrevet programvare for å motta disse signalene. Med et lite overbygg fra min side går signalene direkte over 3G-nettet og blir lagret og vist frem på http://live.raam.no/. Jeg har også kjøpt inn ekstra batteripakker som kobles til telefonen med USB-kabel og gir fem-seks ganger så lang levetid, slik at telefonen skal klare å spore meg en hel dag uten stopp.

Med batteripakke

Med batteripakke

Hele pakken veier 300 gram og skal ligge i en veske under setet (jeg har ikke akkurat bruk for å ha slanger eller reservedeler der) innepakket i bobleplast og en vanntett pose. Dermed går puls, fart, tråkk-frekvens, tråkk-kraft, høyde og posisjon direkte ut på nett slik at alle kan følge med på hvordan det går.

Det blir også mulighet for å legge inn kommentarer og meldinger som følgebilen kan videreformidle samt at følgebilen kommer til å legge ut korte kommentarer om fremdrift og status. Lengre meldinger med bilder vil komme på bloggen som før.

2 kommentarer

  1. Ove:

    Kult Jens.
    gleder meg til å følge med.

    Ove

  2. Arne:

    Det blir gøy å følge deg Jens. Lykke til!!

Legg igjen en kommentar